Menu

Marți, miting al angajaților din domeniul construcțiilor de mașini,la București. Din Argeș pleacă 500 de oameni

f_350_200_16777215_00_images_Miting_Dacia_-.JPG

 

 

 

 

Marți, 9 aprilie, la București, va avea loc un miting al angajaților din domeniul construcțiilor de mașini.
Protestul se va desfășura, între orele 11-14, în Piața Victoriei și și-au anunțat participarea mai multe confederații sindicale din țară.

Din Argeș vor pleca aproximativ 500 de oameni, după cum a declarat pentru Criterii.ro Nicolae Pavelescu, liderul Sindicatului Automobile Dacia (SAD):

”Plecăm dimineață, cel puțin 500 de oameni, cu vreo 13 autocare.
Avem o singură revendicare: modificarea Legii 62/2011, a dialogului social, în sensul în care să cuprindă obligativitatea negocierii contractului colectiv de muncă la nivel de ramură.

Acest lucru există în toată Europa, mai puțin în România și Bulgaria. Contractul la nivel de ramură are două lucruri clare: evită dumpingul pe forța de muncă și stabilizează locurile de muncă într-o zonă. Noi, la Dacia, suntem mai stabilizați, dar vrem să se întâmple și altora același lucru, de aceea participăm la acest miting, ca să impulsionăm.

Am discutat de mai multe ori pe această temă cu parlamentarii de Argeș, dar nu s-a întâmplat nimic, n-am avut nicio șansă și nu mai am încredere”.

Contractul colectiv de muncă pentru 2019 se negociază, între SAD și conducerea uzinei, încă din ianuarie, în condițiile în care pe 12 aprilie expiră cel încheiat în 2018. În acest moment, oferta conducerii este de o creștere a salariilor cu 150 lei și cu încă 50 lei începând din luna octombrie.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK