Menu

Vâlcean reținut în Argeș după ce a păcălit instituții financiare cu documente false

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Arestat-2.jpg

 

 

 

 

 

La această oră, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, desfășoară o percheziție în municipiul Pitești, pentru documentarea activității infracționale într-un dosar penal cu un prejudiciu de aproximativ 60.000 de lei.

Din cercetarile efectuate până la acest moment de polițiști, s-a stabilit că, în perioada apilie-mai 2017, un bărbat de 35 de ani, din Râmnicu Vâlcea, ar fi intrat în posesia unui document de identitate pierdut, care aparţinea unei persoane cu domiciliul în Ştefăneşti.
Bărbatul ar fi contractat mai multe credite de nevoi personale de la diferite instituții financiare nebancare, de tip IFN. Acesta ar fi falsificat mai multe documente și ar fi accesat mai multe bancomate, obținând în acest fel, în mod fraudulos, diverse sume de bani, cauzând un prejudiciu de aproximativ 60.000 de lei.

În cauză se desfăşoară cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de însușire a bunului găsit, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic, fraudă informatică și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.
Pentru documentarea activității infracționale, polițiștii au mai efectuat, în această dimineață, două percheziții la două locuințe de pe raza județelor Dâmbovița și Vâlcea. Cu această ocazie au fost descoperite un două laptopuri, două routere, două unităţi de memorie, trei telefoane mobile şi documente, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Vâlceanul a fost reținut pentru 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând ca, după efectuarea percheziției, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul Brigăzii de Operațiuni Speciale Pitești, precum și cu luptători din cadrul Serviciilor de Acțiuni Speciale Dâmbovița și Vâlcea.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK