Menu

Manifestări dedicate Unirii Principatelor Române, la Centrul Cultural Pitești

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Unirea-Principatelor-24-ian-1859.jpg

 

 

 

 

 

Centrul Cultural Pitești organizează mai multe manifestări cultural-educative, dedicate Unirii Principatelor Române, evenimente desfășurate în colaborare cu alte entități culturale și promotori culturali.

Marți, 22 ianuarie, de la ora 17,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, va avea loc ediția din luna ianuarie a Clubului literar-artistic „Mona Vâlceanu”, care va cuprinde o seară de muzică și poezie sub genericul „Porni Luceafărul”, susținută de elevi de la Colegiul Național I.C.Brătianu. Îndrumător - profesoara de limba și literatura română Gabriela Georgescu, coordonator - scriitoarea și editorul Mona Vâlceanu.

Miercuri, 23 ianuarie, de la ora 12,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, va avea loc simpozionul cu tema „160 de ani de la Unirea Principatelor Române – Unirea cea mică de la 1859, un prim pas spre Marea Unire de la 1918. Renașterea militară națională din timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza”. Eveniment e organizat în colaborare cu Asociația Organizația Județeană Argeș Basarab I a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere și Cercul Militar Pitești.

Tot miercuri, 23 ianuarie, de la ora 15,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, se va desfășura colocviul cu tema „160 de ani de la Mica Unire”, dezbatere interactivă, care se înscrie în proiectul cultural-educativ „Istorie și istorii cu Marin Toma”, susținut de lector univ. dr. Marin Toma, redactorul-șef al revistei-document Restituiri Pitești.

Joi, 31 ianuarie, de la ora 17,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, va avea loc un recital de poezie din creația eminesciană, în limbile română, franceză, maghiară, rusă și esperanto, sub genericul „Eminescu și noi”, oferit de poetele Denisa Popescu și Allora Albulescu, avându-i invitați pe Iulia Guțu, bibliotecară la Colegiul Național I.C.Brătianu și pe traducătorul Iosif Nagy, eveniment organizat în parteneriat cu Fundația Literară Liviu Rebreanu.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK