Menu

A început Festivalul Național de Teatru LUDICUS. Astăzi, prima zi de competiție

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Ludicus-2018-deschidere.jpg

 

 

 

 

 

Vineri, 12 octombrie, în sala de spectacole a Centrului Cultural Mioveni, a avut loc deschiderea celei de-a XV-a ediții a festivalului - concurs adresat copiilor pasionați de teatru LUDICUS. În deschiderea evenimentului au luat cuvântul Ion Georgescu, primarul orașului și Alin Călinescu, managerul Centrului Cultural, care au urat tuturor participanților mult succes.

A urmat proiecția filmului „Faces Places”- regia Agnes Varda - în parteneriat cu Asociația One World România. Lungmetrajul documentar a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes, unde a fost recompensat cu două premii - L'Oeil d'Or și Palme de Whiskers. Pelicula a fost prezentată în numeroase festivaluri - a obținut premiul publicului la Toronto, a fost recompensată cu trofee ale Asociațiilor Criticilor de Film din Toronto, San Francisco, Los Angeles și New York, precum și cu cel al Societății Naționale a Criticilor de Film. În plus, "Faces Places" a fost desemnat cel mai popular documentar la Vancouver IFF și cel mai bun film la Haifa IFF. Pelicula a primit trofeul Lumière la categoria documentar, dar și două nominalizări la premiile César 2018 - pentru cel mai bun lungmetraj documentar și cea mai bună muzică originală.

Astăzi, 13 octombrie, ora 15.30, se dă startul competiției, pe scenă urcând trupele de liceu.

Programul primei zile de competiții este următorul:
• Ora 15.30 – Scenart (Buzău) – Inimă de câine, după Mihail Bulgakov, regia Alexandru Pamfile
• Ora 16.45 – Phantasia (Craiova) - Șantaj, de Ludmila Razumovskaia, regia Daniela Grujdin
• Ora 17.50 – Bastion (Buftea) – De cealaltă parte a ZIDULUI, DE Salex Iatma, regia Salex Iatma
• Ora 19.10 – Protha (Panciu) – O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții, de Mark Hddon, regia Cătălin Sfîrloagă.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK