Menu

Astăzi. Spectacol de muzică și pozie rusă, la Filarmonica Piteşti

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Daniela-Nane-Florin-Totan.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Astăzi, la Centrul Multifuncţional din Pitești, de la ora 19.00, va avea loc concertul simfonic ”Feeria şi poezia baletelor ruseşti”. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Florin Totan, va urca pe scenă actriţa Daniela Nane, care va recita din poezia clasică rusă. În program: Piotr Ilici Ceaikovski - Selecţiuni din Frumoasa din pădurea adormită, Lacul lebedelor şi Spărgătorul de nuci.

Florin Totan a studiat arta dirijorală în Bucureşti, la Academia de Muzică, dar s-a perfecţionat ulterior, prin cursuri de măiestrie, cu Sergiu Celibidache la München şi Mainz, F. Ferrara la Siena şi R. Schumacher la Berlin şi Paris. Este câştigător de concursuri internaţionale de gen din Austria şi Germania. Întreprinde turnee concertistice în Franţa, Italia, Anglia, Germania, Spania, Portugalia, Israel, Austria, Belgia, Elveţia, Finlanda, Mexic, Egipt, Ecuador, Turcia, SUA, conducând renumite orchestre. Participă la festivalurile internaţionale din Paris, Avignon, Bergamo ş.a. Totodată, maestrul Florin Totan predă în Spania, Italia, Portugalia, S.U.A., Brazilia, Anglia şi Franţa „Filosofia dirijorală şi muzicală a lui Sergiu Celibidache” în cadrul proiectului „In memoriam Sergiu Celibidache”. Din ianuarie 2000 este dirijorul permanent al orchestrei simfonice a Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea.

Daniela Nane a absolvit Academia de Teatru şi Film din Bucureşti şi Liga Europeană a Institutelor de Artă din Amsterdam. Din 1995, actriţă a Teatrului Bulandra din Bucureşti, are o carieră artistică solidă, cu diverse și complexe roluri. A jucat în peste 50 de spectacole de teatru și filme de lung metraj și de televiziune, unde a lucrat cu mulţi regizori importanți. În adolescenţă, în urma audierii versurilor recitate de George Vraca, Ion Caramitru sau Florian Pittiș, s-a apropiat de poezie. A primit numeroase premii, dintre ele menţionăm Premiul de interpretare pentru rolul din „Orient Expres”, regizat de Sergiu Nicolaescu. Este la prima colaborare cu Filarmonica Piteşti.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN