Menu

PSD Argeș a decis: Rămâne cum s-a stabilit – deputatul Cătălin Rădulescu rămâne fără sprijin politic

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Valeca-gentea-Georgescu.jpg

 

 

 

După ce, aseară, organizația PSD Pitești i-a retras sprijinul politic deputatului Cătălin Rădulescu, astăzi, Biroul Permanent Județean al PSD Argeș a validat această decizie.

Șerban Valeca, președintele PSD Argeș:

”Biroul Permanent Județean al PSD Argeș a validat hotărârea de aseară a Comitetului Executiv Municipal Pitești de retragere a sprijinului politic deputatului Cătălin Rădulescu. Conform statutului, urmează ca decizia luată de BPJ să fie transmisă spre aprobare Biroului Permanent Național.
Tot aseară am fost și criticat pentru faptul că am condus organizația județeană cu prea mare larghețe și înțelegere față de unele fapte care sunt în afara regulilor.
În această situație, a fost vorba despre faptul că cei peste 100 de colegi din CEx județean s-au simțit jigniți că nu li s-a respectat votul dat ănaintea Congresului, dar și de declarația lui Cătălin Rădulescu în care spunea că a făcut jocuri duble cu Țuțuianu și Bănicioiu.
La Congres, candidatura lui a produs foarte multă nelămurire. Dacă eram unul din Argeș și unul din Dâmbovița, nu erau probleme. Dar pentru faptul că am fost doi candidați din Argeș, delegații n-au mai priceput nimic și-au spus că suntem neserioși. A produs multă tulburare și neînțelegere”.

Cristian Gentea, președintele PSD Pitești a declarat:

”Eu și organizația pe care o conduc suntem foarte dezamăgiți de faptul că am pierdut funcția de vicepreședinte la nivel național. Era o oportunitate pe care ne-am dorit-o foarte mult și era necesar să obținem această funcție. Am făcut o analiză, imediat după Congres. La ședința de aseară toți și-au spus opinia și s-a concluzionat că modalitatea în care a înțeles Cătălin Rădulescu să acționeze a fost cauza principală pentru care am pierdut funcție de la centru. Ne-a deranjat foarte mult și ce s-a întâmplat în urmă. Cum face mereu, a început să spună că are un merit în ceea ce s-a întâmplat, că el l-a convins pe dl Țuțuianu să candideze, că l-a ajutat... Noi nu putea să tolerăm așa ceva. Au fost voci în sală care au cerut chiar excluderea din partid. Până la urmă i s-a retras sprijinul politic penntru orice funcție. Pentru a fi mai concret, de aseară, Cătălin Rădulescu nu mai reprezintă organizația PSD Pitești, iar de astăzi și nici pe cea de Argeș”.

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Radulescu-la-PSD-Ag.jpg

 

După ședința BPJ-ului, Cătălin Rădulescu a răspuns ziariștilor la câteva întrebări. De remarcat că nu și-a mai susținut declarația din ziua Congresului, cum că a avut un rol important în decizia lui Adrian Țuțuianu de a candida pentru funcția de vicepreședinte al PSD pe regiunea din care face parte și Argeșul:

”Nu sunt supărat pe colegii mei și nu-mi voi da demisia.
Mi s-a reproșat că nu trebuia să candidez după ce Comitetul Executiv Județean a hotărât să nu. Eu am spus că, dacă Comitetul Executiv Național ne respingea candidaturile, sigur că nu candidam.
Eu, față de alți indivizi, în anul 1989 am luptat în țara asta tocmai ca să nu mai existe o singură poziție, un singur cuvânt. Nu o să mă schimbe pe mine, nicodată în viața mea, absolut nimeni.
Îi apreciez pe toți colegii mei, sunt prieteni cu ei. E o sancțiune pe care am luat-o cum am luat-o, e ok, nu e niciun fel de problemă. Dar dacă ei cred că voi accepta ca unul să vorbească și restul să tacă, se înșală. N-au decât o singură șansă: să mă dea afară! Dacă nu va fi democrație în partid, așa cum trebuie să fie, eu nu o să fac parte din această echipă.
La partidul dlui Ponta nu o să mă duc niciodată, puteam să mă duc oricând. Eu sunt membru PSD.
Cine a zis că nu mai pot candida? Mi-a retras sprijinul Piteștiul. O să mă duc să mă înscriu la Albota sau la Mărăcineni, în orice organizație comunală - sunt convins că m-ar primi vreo 20-30 de comune - dacă Piteștiul nu mă vrea. Dar eu sunt piteștean. Născut aici, nu ca alții, aciuit!
Declarația mea legată de faptul că l-am convins pe Adi Țuțuianu să candideze a fost o declarație de moment... El e un coleg respectat și ar fi bătut pe oricine. Este respectat în majoritatea regiunilor, nu avea cine să-l bată pe Adi Țuțuianu. Dacă n-ar fi candidat el, probabil că ieșea Valeca.
Eu nu candidam împortiva lui Șerban Valeca, la Congres. Dar m-am supărat - și cred că am dreptate eu, aici – că dl președinte nu a vrut să facă un Comitet Executiv în care noi să ne depunem candidaturile. La Congres eram sigur că n-o să ni se valideze candidaturile. După validare, am văzut că suntem puși să vorbim - și eu și cilalți, Bănicioiu și dna Andronescu – pe locurile 27, încolo, și atunci am hotărât să ne retragem toți, în bloc”.

 

Iată și declarația deputatului Rădulescu la care se face referire în câteva rânduri:

„Dragii mei astăzi Psd ARGES a pierdut vicepresedentia regiunii Sud datorită ambiției ipocrite a lui Serban Valeca . Mi-a refuzat susținerea mea , crezând ca va câștiga . Deși i-am spus ca nu va câștiga s-a ambiționat și i-a convins pe primari și membrii CEx ca are susținerea Președintelui Dragnea și ca toate județele din regiune ii vor da votul , iar mie mi-a refuzat susținerea . Atunci am hotărât sa îmi depun candidatura însă știind ca o sa mi se refuze datorită lipsei susținerii org Psd Arges , împreuna cu Nicu Banicioiu , l-am convins pe prietenul meu Adi Tutuianu sa candideze împotriva lui Valeca , ca sa demonstrez pentru a nu știu cata oară ca Valeca nu are susținere naționala . Am hotărât astăzi cu Adi Tutuianu ca sa nu împărțim voturile , iar voturile care urmau sa meargă către mine de la Prahova prin prietena mea Andreea Cosma ( colega mea de banca) și de la Giurgiu ( de la prietenul meu Nae Badalau ) , sa meargă la el , și așa Adi a câștigat . Dacă Serban Valeca , îmi dădea susținerea org Psd Arges, prietenul meu Adi Tutuianu nu candida , eram singurul candidat pe regiune și Psd ARGES astăzi avea vicepreședinte . Acum sa își asume pierderea . Sa își dea demisia de onoare . Sper ca colegii mei din Psd Arges , sa înțeleagă ceva din asta .”

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK