Menu

Până mâine, atenționare hidrologică COD GALBEN, în Argeș

f_350_200_16777215_00_images_Viitura.jpg

 

 

În data de 13 martie 2018, în intervalul orar 6.00 – 12.00, în județul Argeș au fost înregistrate precipitații de aproximativ 20 litri/mp. A fost depășit pragul critic de precipitații la stațiile hidrometrice:
- Slobozia (râul Dâmbovnic) - 17 l/mp în 2 ore și 20 minute
- Dobrești (râul Cârcinov) - 16,7 l/mp în 2 ore
- Dârmănești (râul Râul Doamnei) - 15,5 l/mp în 2ore și 30 minute
- Piscani – (râul Râul Târgului) - 16,7 l/mp în 2ore și 30 minute
- Mioveni – (râul Argeșel) - 16,7 l/mp în 2 ore și 30 min
- Bălilești – (râul Bratia) - 16,5 l/mp în 3 ore
- Vulturești – ( râul Argeșel) - 17,3 l/mp în 3 ore

La ora 14.00 nu erau înregistrate depășiri ale cotelor de aparare la stațiile hidrometrice din județul Argeș.

A fost transmisă tuturor subunităților din administrare și tuturor instituțiilor din județul Argeș implicate în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase, ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ COD GALBEN referitoare la scurgeri importante pe versanţi, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite şi niveluri pe unele râuri cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENŢIE. Fenomenele se pot produce în intervalul 13.03.2018 ora 12:30 – 14.03.2018 ora 12:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Călmăţui (judeţele Olt şi Teleorman), Vedea - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Olt, Argeş şi Teleorman), Argeş – bazin superior (judeţul Argeş), Dâmboviţa – bazin superior (judeţele Argeş şi Dâmboviţa), Neajlov (judeţele Argeş, Dâmboviţa, Teleorman şi Giurgiu).

La nivelul ABA Argeș - Vedea a fost dublat personalul de tură al Dispeceratului de gospodărirea apelor și a intrat în regim de permanență personalul serviciului Hidrologie pentru realizarea de prognoze hidrologice locale. Reprezentanții ABA Argeș - Vedea se afla în teren pentru monitorizarea fenomenelor și intervenție acolo unde este cazul.

Lacurile de acumulare din administrarea ABA Argeș - Vedea sunt exploatate conform Regulamentelor de Exploatare și prognozei hidrologice actuale, nefiind probleme. Volumul de apă stocat în acumulări este de 568 milioane metri cubi (76.5 % din capacitatea de retenție).
Debitele cursurilor de râu din judetul Argeș vor fi în creştere uşoară urmare a propagării apei.

La ora actuală, nu există ieșiri din albie ale cursurilor de apă, inundațiile fiind cauzate de scurgerea apelor de pe versanți și incapacitatea de preluare și transport a șanțurilor și rigolelor.

Purtător de cuvânt al ABA Argeș-Vedea,
Ana Maria Dulică

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK