Menu

Argeș. Două sinucideri în nici 12 ore

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Spanzurat-2.jpg

 

 

 

În ultimele 12 ore, în Argeș, doi oameni au decis să-și pună capăt vieții. 

În primul caz, care a avut loc aseară, în Pitești, a fost vorba despre un bărbat de 50 de ani, bucătar de meserie. L-a găsit soția spânzurat de o poliță, în apartamentul în care locuiau doar ei doi, pentru că nu aveau copii. Femeia nu a putut înțelege gestul disperat al soțului. Acesta a lăsat un bilet, dar în care îi cerea doar să-l ierte, fără să-i spună și motivul pentru care și-a luat viața.

Al doilea caz a fost descoperit în această dimineață, la Ștefănești. O femeie în vârstă de 74 de ani a fost găsită, tot spânzurată, de niște scări, de băiatul ei. Fiul și nora cu care locuia bătrâna au spus anchetatorilor că femeia era suferindă de ceva vreme, și că avusese parte și de câteva intervenții chirurgicale. Cel mai probabil, starea de sănătate precară a făcut-o să recurgă la cumplitul gest.

 

Statisticile au arătat, de-a lungul timpului, că rata suicidului este mai mare primăvara, iar acesta este un fenomen internațional.

Explicația ar fi aceea că trecerea de la un anotimp la altul exercită o influenţă asupra metabolismului şi chimiei creierului, psihicul fiind și el influenţat, în acest context.

De aceea nu trebuie ignorate stările de anxietate ale persoanelor din jur, ori vreo aluzie a acestora legată de suicid. O persoană depresivă trebuie îndrumată să caute ajutor de specialitate cât se poate de repede pentru a fi evitate tragediile de acest fel.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK