Menu

Se închid școli în Argeș. Vezi care sunt acestea

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Scoli-inchise.jpg

 

 

 

 

UPDATE 26 februarie, ora 19.15:

S-a luat decizia ca marți, 27 februarie, să fie închise următoarele unități de învățământ din Argeș:

Școala Primară Tufanu (structură a Școlii Gimnaziale ”Petre Tudose” Mălureni) și școlile gimnaziale
”General Constantin Cristescu” Lunca Corbului, ”Sanda Movilă” Albota, Nr. 1 Bârla, ”Gheorghe IIC Brătianu” Răteşti, Cotmeana, ”Dumitru Udrescu” Săpata, ”Constantin Bălăceanu Stolnici” Stolnici, ” Vladimir Streinu” Teiu, ” Petre Badea” Negraşi, Râca, ”Prof. univ. Ion Stoia” Căldăraru, Cocu, Moşoaia, Băbana, Morărești, Nr. 1 Uda.

 UPDATE 26 februarie:

După noaptea care a trecut, în care a fost asigurată permanența în toate unitățile de învățământ din județ și s-a monitorizat evoluția vremii, a stării drumurilor și a asigurării cu energie electrică, apă și căldură, nu s-a luat decizia de a se suspenda cursurile în niciuna dintre aceste unități.
Prefectul Emilian Dragnea ne-a declarat, în această dimineață:
”Nu este nicio școală închisă, copiii s-au dus la școală inclusiv în zona rurală din sudul județului. S-a ținut legătura permanent cu directori de școală și cu primarii, care au monitorizat continuu situația.
Zăpada n-a fost mai mare de 10-12 cm, în zona cea mai vulnerabilă, cea de sud a județului. A fost și viscol, dar nefiind mare zăpada, nu a existat pericolul de blocare a căilor rutiere.

_________________________________

În contextul în care Argeșul se află sub COD PORTOCALIU de ger până pe 1 martie, iar Administrația Națională de Meteorologie a emis, în această dimineață, și un COD GALBEN de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol, valabil de mâine dimineață, de la ora 4, până marți, la ora 10, care afectează și județul nostru, l-am contactat telefonic pe Emilian Dragnea, prefectul județului Argeș, pentru a ne spune dacă s-a luat în considerare închiderea școlilor din județ.

”Evident, am luat în considerare și acest lucru. Dar decizia va fi luată, punctual, în funcție de condițiile de acces către școli, de asigurarea căldurii în școli.
În cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care s-a întrunit azi de dimineață, s-a solicitat efectuarea serviciului de permanență la unitățile școlare, care va urmări evoluția condițiilor meteo și, în condițiile în care apar probleme în funcționarea centralelor termice, în asigurarea alimentării cu gaz, acolo unde condițiile de trafic rutier devin improprii și pun în pericol ajungerea copiilor la școală, să se ia hotărârea, împreună cu conducerea Inspectoratului Județean Școlar, de închidere a unității școlare.
Deci, fiecare director de școală teritorială, trebuie să analizeze evoluția condițiilor meteo și asigurarea condițiilor de desfășurare a proceselor de învățământ.
Deocamdată nu sunt cantități mari de zăpadă, dar zona de sud a județului e cea mai vulnerabilă.
Oricum, decizia finală va fi luată mâine dimineață”, ne-a declarat Emilian Dragnea.

De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean Argeș a transmis un comunicat de presă care confirmă declarațiile prefectului Dragnea:

În cadrul COMANDAMENTULUI JUDEȚEAN DE SITUAȚII DE URGENȚĂ ARGEȘ de azi, 25.02.2018, s-a hotărât asigurarea permanenței în toate unitățile de învățământ din județ, monitorizarea evoluției condițiilor climaterice, a stării drumurilor, a asigurării cu energie electrică, a alimentării cu apă și cu agent termic.
În funcție de îndeplinirea acestor condiții, vom analiza toate situațiile punctual, și vom decide dacă se impune suspendarea cursurilor în una sau mai multe unități din județ.
La acest moment nu sunt constituite elemente care să conducă la suspendarea cursurilor în nicio unitate.

INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN ARGEȘ

 

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK