Menu

Grupare specializată în falsificarea de bancnote destructurată de polițiștii și procurorii din Pitești

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_BCCO.jpg

 

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au destructurat un grup infracțional organizat specializat în fals de monedă.

În cauză există suspiciunea că, în perioada noiembrie 2017 - februarie 2018, 5 suspecți au achizitionat mai multe bunuri expuse spre vânzare pe site-uri de anunțuri online, în special telefoane mobile, cu prețuri cuprinse intre 500 și 1000 euro, pe care le-au achitat cu bancnote contrafăcute de 100 euro.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că membrii grupului au acționat coordonat pe raza mai multor judete, respectiv Argeș, Giurgiu, Dâmbovița, Buzău, Focșani, Sibiu, Vâlcea, Olt, Bihor, Ilfov precum și pe raza municipiului București.

Modul de operare al grupării:

- se stabileau întâlniri cu potențialele persoane vătămate la ore târzii, după lăsarea întunericului cu scopul de a îngreuna o eventuală identificare a acestora.

- în comunicăriile purtate cu persoanele vătămate, membrii grupului au folosit cartele pre-pay doar pentru a contacta persoanele ce aveau anunțuri postate pe site-uri de vânzări online, iar după săvârșirea infracțiunilor, cartelele erau dezactivate.

- membrii grupului foloseau mai multe autoturisme, până în prezent fiind identificat un număr de 6 autoturisme, cu scopul de a îngreunare identificarea acestora.

Din datele și mijloacele de probă administrate, raportat la activitatea de punere în circulație a bancnotelor contrafăcute din cupiura de 100 de euro, suspecții au introdus în circuitul financiar, printr-un număr de 17 plasări, aproximativ 10.000 euro contrafăcuți, prejudiciind până în prezent un număr de 17 persoane.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 15 telefoane mobile, cartele SIM și 300 de euro susceptibili a fi contrafăcuți.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK