Menu

Situația transportului public din județ, mai complicată ca niciodată

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Maxi-taxi.jpg

 

Ieri, la Consiliul Județean Argeș, a avut loc o întâlnire între vicepreședintele CJ Argeș, Ion Mînzînă, conducerea Autorității Județene de Transport Argeș și un grup de cetățeni din comuna Micești, însoțiți de primarul Dumitru Voicu și de trei consilieri locali. Discuțiile au vizat problemele legate de transportul public de persoane.

Vă reamintim că, de la 1 septembrie 2017, localitățile Ștefănești, Albota, Bascov, Băbana, Budeasa, Mărăcineni, Micești și Moșoaia au rămas fără transport public de persoane ca urmare a restrângerii activității SC Publitrans 2000 cât și a faptului că activitatea de transport din cadrul ADI “Zona Metropolitană Pitești” a fost eliminată. De aceea, s-a luat hotărârea introducerii a 11 trasee, care să asigure transportul public de persoane în respectivele localități. Prin hotărârea C.J. Argeș nr.265/26.10.2017 au fost validate rezultatele atribuirii electronice prin sistemul S.A.E.T al Agenției pentru Agenda Digitală a României -București cele 11 trasee noi. Ulterior, la data de 27.10.2017, hotărârea CJ Argeș nr 229/31.08.2017 a fost suspendată de instanță, ca urmare a contestației depusă de SC LAVICOST TRANS SRL, operator care efectuase până atunci transport de persoane pe ruta Pitești – Hințești.

Astfel, în acest moment, cele 11 trasee sunt suspendate prin hotărâre judecătorească, iar Consiliul Județean Argeș are în instanță 19 procese deschise, atât de transporatorii care efectuau anterior transport pe aceste trasee, cât și de cei care au fost validați după licitație. În consecință, CJ Argeș nu poate interveni pe aceste trasee cu litigii.

O soluție este ca fiecare Consiliul Local să-și organizeze, pe raza administrativ teritorială, propriul transport public de persoane, prin conexarea la traseele județene care tranzitează localitățile respective.

Pentru a nu afecta, totuși, transportul elevilor către unitățile școlare din Pitești având în vedere situația creată, Consiliul Județean Argeș a emis licențe de transport, prin curse regulate speciale pentru transportul elevilor, pentru traseul Păuleasca –Pitești, pentru transportatorul SC MANOLO AUTO ZOB SRL, până în 2020.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK