Menu

Al treilea concert Mozartiana la Filarmonica Piteşti

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Gh-Iliuta.jpg

 

 

Joi, 8 februarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, sub bagheta dirijorului Gheorghe Iliuță, orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti va susține al treilea concert simfonic din seria ”Mozartiana”. Solistul serii va fi pianistul Toma Popovici. În program, lucrări semnate de W. A. Mozart: Uvertura la Don Giovanni, Concertul pentru pian și orchestră nr. 25, în Do major, şi Simfonia nr. 40 în sol minor.

Pianistul Toma Popovici a absolvit cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, unde a urmat cursurile de master, ca şi pe cele de la College of Fine Arts de la Universitatea din Boston. Doctor în muzică, în prezent este cadru universitar la U.N.M.B. A obţinut numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale, cele mai importante fiind cele de Bucureşti, Waki-Osaka (Japonia) şi Boston (S.U.A.). În 1997, Uniunea Criticilor Muzicali „Mihail Jora” i-a acordat un premiu important pentru activitate solistică. Activitatea concertistică s-a concretizat prin prezenţa la Festivalul Internaţional „George Enescu”, Kneisel Hall Festival, Yale University Norfolk Festival, Bucharest Music and Film Festival. Este unul dintre membrii fondatori ai „Trio Strad” şi „Trio Tancrede”.

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Toma-Popovici.jpg

După absolvirea liceului de artă, a Universității Naționale de Muzică,secția dirijat orchestră (profesori, Constantin Brâncuși și Ludovic Bacs), Gheorghe Iliuță a urmat și cursurile de master (stilistică dirijorală) și pe cele doctorale. A debutat, ca dirijor, în 2002, alături de Filarmonica Marea Neagră din Constanța. Și-a desăvârșit stilul urmând cursuri de măiestrie dirijorală cu Horia Andreescu, Daniel Barenboim, Marek Janowski. A dirijat majoritatea filarmonicilor din țară. A pus bazele fundației ConstantArt și a realizat numeroase proiecte pentru descoperirea tinerelor talente. În prezent este dirijor la Oprea Comică pentru Copii din București.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK