Menu

Joi, primul concert al anului 2018, la Filarmonica Pitești

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Vioara-Simina-Croitoru.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Filarmonica Piteşti organizează, joi, 11 ianuarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, primul concert simfonic al lunii şi al anului 2018.

Solistă va fi violonista Simina Croitoru, care va interpreta, alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, condusă la pupitrul dirijoral de Tiberiu Oprea, Poème, op. 25, de Ernest Chausson, și Melodii lăutărești, op. 20, de Pablo de Sarasate. În partea a doua a serii vor putea fi ascultate suitele „Carmen” nr. 1 și nr. 2 de G. Bizet.

Simina Croitoru face parte dintr-o familie de muzicieni, fiind fiica Ioanei şi a lui Gabriel Croitoru. Încă de la vârsta de şapte ani a cucerit primele premii la concursurile internaţionale de vioară. Masterandă la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, tânăra violonistă este laureată a concursurilor şi olimpiadelor de gen. A susţinut recitaluri la Ateneul Român, Sala Dalles, Academia de Muzică, Sala Radio şi la filarmonicile din Braşov, Oradea, Ploieşti, Cluj, Bacău, Piteşti. A concertat alături de Orchestra Simfonică Bucureşti şi Orchestra Simfonică Sonderhausen din Germania. A participat la turnee artistice, susţinând concerte televizate în: Italia, Austria, Germania, Elveţia, Republica Cehă, Ungaria, Turcia. Şi-a perfecţionat studiile la Academia de Muzică Franz Liszt din Weimar. A mai fost prezentă alături de Filarmonica Piteşti în 2012, 2014 și 2017, bucurându-se de un frumos succes.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK