Menu

Șoferi și pietoni, nu călcați pe bec! Polițiștii rutieri din Argeș, campanie de 7 zile pentru siguranța rutieră

f_350_200_16777215_00_images_Politisti_in_trafic.jpg

Pentru că viteza, alcoolul la volan, abaterile săvârșite de către pietoni în trafic și neacordarea priorității de trecere reprezintă unele dintre principalele cauze care conduc la accidente pe drumurile publice, polițiștii rutieri din Argeș vor intensifica acțiunile în stradă, în perioada 13 – 19 noiembrie.

Obiectivul principal al polițiștilor este salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere prin depistarea și sancționarea celor care pun în pericol siguranța traficului.

În cele 7 zile, polițiștii vor organiza filtre și acțiuni în stradă, utilizând aparate radar.

Planul cuprinde 5 etape:

Luni, 13 noiembrie, pe șoselele din județ, polițiștii rutieri şi de ordine publică vor utiliza permanent semnalele luminoase ale autospecialelor. Toți conducătorii de autovehicule opriți pentru verificare vor fi testați în vederea depistării și sancționării faptelor de conducere pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice.

Ziua de 14 noiembrie va fi dedicată combaterii neacordării priorităţii de trecere pietonilor și vehiculelor.

Miercuri, 15 noiembrie, acțiunile vor viza combaterea abaterilor săvârșite de pietoni. Cei care vor staționa sau se vor deplasa neregulamentar pe drumurile publice vor fi în vizorul polițiștilor.

Acțiunile de joi, 16 noiembrie, vizează tot sancționarea celor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor sau vehiculelor.

În perioada 17 – 19 noiembrie, acțiunile vor fi intensificate pentru depistarea celor care conduc cu viteză excesivă.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK