Menu

În Noaptea Muzeului Argeșean, trupa ”Trei parale” le cântă muzică veche românească vizitatorilor (VIDEO)

f_350_200_16777215_00_images_Trei-parale.jpg

Muzeul Județean Argeș își deschide și în acest an larg porțile, pentru o nouă întâlnire cu cei mari și cei mici, sâmbătă, 20 mai, cu prilejul Nopții Muzeului Argeșean.

Evenimentul propune vizitatorilor un program cultural-educativ divers, de la vizitarea expozițiilor permanente ale Muzeului – deschise în intervalul 19.00-24.00 - până la ateliere pentru copii și încheind cu un inedit spectacol muzical, urmat de un spectaculos foc de artificii. Expozițiile deschise publicului în acest an sunt: Secția de Istorie, Secția de Științe ale Naturii, Cabinetul Numismatic, Galeria de Artă ,,Rudolf Schweitzer-Cumpăna".
Odată cu deschiderea Muzeului, copiii cu vârste între 3 și 12 ani – în intervalul 19.00-21.00 –vor putea participa la ateliere de stimulare a creativității, limbajului și deprinderilor manuale, prin realizarea unor colaje cu tema: ”Căsuța mea din pădure vara”. Copiii pasionați de muzică vor confecționa instrumente muzicale din materiale reciclabile, iar cei cărora le place teatrul vor lua parte la un spectacol de teatru de umbre, după ce vor construi ei înșiși păpușile pentru punerea în scenă a piesei Ridichea uriașă. Pentru copiii cu nevoi speciale, Muzeul Județean Argeș a pregătit un atelier de dezvoltare a motricității fine și autoîngrijire, sub atenta îndrumare a unui terapeut ocupațional.

În paralel cu atelierele dedicate copiilor, pe scena amenajată în curtea Muzeului Județean Argeș se va desfășura un program artistic divers, care va acoperi o largă paletă de gusturi: muzică de fanfară, muzică ușoară, muzică populară și muzică românească din perioada pașoptistă.
Programul artistic se va încheia în acordurile grupului ”Trei Parale”, cu un concert de muzică veche românească inspirată din perioada pre- și post-pașoptistă. Cei șase artiști (Florin Iordan – cobză, fluiere; Daniel Pop - voce, fluiere, percuție, drâmbă; Beatrice Iordan - voce, cobză; Mihai Balabaș – vioară; George Kudor – bas și Dinu Petrescu – percuție) vor prilejui argeșenilor întâlniri cu personaje colorate ale epocii: Barbu Lăutarul, Anton Pann, Lelița Săftița, Chiftelăreasa etc și îi vor antrena la dans.
Programul artistic se va încheia cu un spectaculos foc de artificii, la orele 22.30.

În continuare, o mică mostră din repertoriul trupei ”Trei Parale”:

 

embed video plugin powered by Union Development

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK